• ↓
  • ↑
  • ⇑
 
22:38 

Панір

Чувствуй ветер голыми лопатками , И расти по пёрышку крыло.
Варила сьогодні панір, ух і ах невийшов... Напевне молоко було не дуже добре, бо та невелика кількість сиру, яку я отримала була ну зовсім пісна...
Висновок, на панір треба брати домашнє не сепараторне молоко. =)
Але ніц страшного, наступний на пробі домашній творог ^_^

@темы: Кухонна магія

13:37 

Варимо ідеальне яйце

Чувствуй ветер голыми лопатками , И расти по пёрышку крыло.
Фарбувала сьогодні яйця і задумалась над тим, як зварити ідеальне яйце.

Немає нічого простіше, ніж зварити яйце. Поклав в каструлю залив водою і все, головне не забути потім зняти;). Як показала практика все не так просто, то яйце трісне і білок витікає в каструлю, то жовток після варки нагадує Сатурн та і запах буває, а про гарно почистити я взагалі мовчу…
Звичайно всі ми знаємо прості правила варки яєць,але не завжди зрозуміло навіщо одне або інше. Покласти в солену воду, а потім ще й в холодну? Хм… Чесно кажучи, довгий час деякі з цих правил були мені незрозумілі, але все по порядку.

Для того щоб зварити ідеальне яйце потрібно:
Покласти його в холодну підсолену воду( кажуть, що найкращий розрахунок 2 чайні ложки на літр). Холодна вода забезпечить поступове нагрівання яйця, не відбудеться різкий перепад температури і як наслідок мала імовірність, що воно трісне. Але якщо і трісне, то з сіллю менша імовірність, що витече. Для яйця в «смятку» варимо 3-5 хвилин, 8-10 в «круту». Потім в холодну воду, щоб краще чистилось.
Щоб зменшити імовірність тріскання можна проколоти голкою тупий кінець яйця, адже саме там знаходиться повітряна камера. Якщо після проколу тектиме білок, то яйце було несвіжим і від довгого лежання на боці повітряна камера змістилась.

Цікаві факти:
Розмір яйця залежить від курки
Колір жовтка залежить від каратеноїдів, тому не варто вірити, що тільки домашні яйця яскраво жовті. Підгодував курку морквою чи паприкою і во-аля жовток яскраво оранжевенький.
Смак яйця залежить тільки від жовтка, але це ніяк не зв’язано з його кольором.
Якщо яйце 1 день пролежить в кімнаті це рівно тижню в холодильнику.
По вигляду неможливо сказати свіже чи несвіже яйце.

Тиха заводь

главная